12:30

BK Sport P 05 Gul

Referat: Järna SK P05 - BK Sport P 05 Gul

Dags för ny match och denna gång bar det av till Järna som är en helt ny bekantskap. Samling vid isstadion och så iväg mot Södertälje och vik av vid Nykvarn och så lite fina småvägar omgivna av skog och åkermark och vips så är du framme i Järna. Vi välkomnades och fick tillgång till omklädningsrum där vi gjorde en snabb genomgång om vad som var viktigt att tänka på. Då vi endast var 11 spelare till start så var det viktigt att dricka mycket då det till råga på allt var årets varmaste dag.

Första halvlek börjar och vi får till ett slumpmål på en rensning efter 1 minut som går över Järnas försvar och Viktor förvaltar denna på bästa sätt. En riktig kanonstart på matchen. Halvleken är därefter ganska jämn vi får dock ytterligar utdelning i miten av halvleken och denna slutar också 2-0. Det känns som om vi har matchen under kontroll.

I andra halvlek rivstartar dock Järna och får hård press på oss samtidigt som vi är lite virriga och inte får iväg bollen ordentligt och därtill ingen som riktigt tar tag i bollen och lugnar ner spelet. Järna har under denna period en hörna som går direkt i stolpen och en kort därefter ytterligare en boll där en Jakobs bästa vänner räddar oss från påhälsning. Efter ungefär halva halvleken så bedarrar stormen och spelet jämnar ut sig. Vi förvaltar då ytterligar ett par målchanser och ställningen efter 2 halvlekar är 4-0 till BK. Vilket kändes skönt då spelarna hade gått hårt och började bli lite slitna i värmen.

I tredje halvlek så får Järna in sitt första mål ungefär 7 minuter in på halvleken. Där och då var man glad att vi hade en hyggligt betryggande ledning. Det blir dock ingen anstormning även om Järna har lite mer boll men de skapar inte mängder av chanser. Vi reder ut det utan skönspel och i slutskedet av matchen sätter vi dit ytterligare 2 mål och slutresultatet blir 1-6 i BK favör.

Sett till hela matchen så var Järna det mer spelande laget men sett till chanser så var det vi som skapade mest och förvaltade dem bäst. Järna är ett bra lag som försöker spela bollen och jag fick uppfattningen på sidan att de tyckte att vi var ett riktigt tjongargäng och jag kan väl hålla med om att de hade lite bättre spel men i fotboll så får man inga stilpoäng.

På slutet hade vi ett par riktigt fina kombinationer mer sånt vill vi se framöver vi ser ju och vet att ni kan. Det gäller bara att våga. Som vanligt var vi stabila bakåt och med en sista utpost som tar det mesta av det som slinker igenom. På mittfältet så fick vår kantspelare slita grymt hårt och gjorde det med bravur. På mittmitt så var det som vanligt stabilt, våga gärna hålla bollen lite när vårt spel blir lite stressigt. Framåt var det full fart och vi gav Järnas försvar fullt skägg särskilt på de tjongbollar som slank igenom.

Tack till alla killar för en grym kämpainsats i värmen segern satt skönt och gjorde hemresan lätt och värd all tid i världen! Tack till Järna för en bra och juste match. Tack till domaren för en bra insats. Tack till Janne som var med och kompade på sidan och tack till Anders och Mattias som var med och skötte uppvärmningen innan match.

Nu ser vi fram emot en ny vecka med nya träningar och 1 match till helgen. Hoppas vi ses!